Adekanye keert terug in Nederland: Go Ahead Eagles pikt aanvaller op

Adekanye keert terug in Nederland: Go Ahead Eagles pikt aanvaller op

21-06-2022 18:08
31

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Bobby Adekanye. De 23-jarige vleugelaanvaller komt over van SS Lazio en tekent een contract voor twee seizoenen in De Adelaarshorst, zo maakt de Eredivisie-club bekend.

Adekanye heeft er al een flinke voetbalreis opzitten. De voormalig jeugdinternational van Nederland, die Nigeriaanse roots heeft, speelde onder meer in de jeugd van Ajax, PSV, Barcelona en Liverpool. In 2019 ging hij bij Lazio aan de slag, maar voor de Romeinen kwam hij niet veel in actie. Adekanye werd eerder verhuurd aan Cádiz, ADO Den Haag en Crotone en keert nu definitief terug naar Nederland.

Adekanye kijkt met een goed gevoel terug op zijn vorige clubs. "Stuk voor stuk voetbalavonturen waar ik totaal geen spijt van heb. Daarnaast hebben mijn jaren in het buitenland me ook als mens verrijkt. Zo spreek ik inmiddels bijvoorbeeld vier talen: Nederlands, Engels, Spaans en Italiaans. In 2019 wilde ik graag bij de 'grote jongens' aansluiten en Lazio bood me die kans. In mijn eerste seizoen in Italië mocht ik gelijk wedstrijdminuten maken in de Serie A en Europa League."

Nu vond Adekanye het tijd om terug te keren naar Nederland, mede om dichter bij zijn familie te zijn. Technisch manager Paul Bosvelt is blij met de zevende aanwinst voor het nieuwe seizoen. "Bobby is een talentvolle, dynamische buitenspeler met snelheid en creativiteit, die de afgelopen jaren voor grote clubs en in grote competities heeft gespeeld. Voor Bobby is nu hét moment aangebroken om veel wedstrijden te gaan spelen en die kans krijgt hij op Eredivisie-niveau bij Go Ahead Eagles."