Arsenal rondt eerste grote zomertransfer af: 'Porto ontvangt 35 miljoen'

Arsenal rondt eerste grote zomertransfer af: 'Porto ontvangt 35 miljoen'

21-06-2022 18:28
19

Arsenal heeft zijn eerste grote transfer voor het nieuwe seizoen afgerond. Fábio Vieira komt over van FC Porto, melden de Londenaren dinsdag. 

The Gunners tasten diep in de buidel voor de 22-jarige Portugees. De aanvallende middenvelder kost 35 miljoen euro, plus vijf miljoen aan mogelijke bonussen. Hij moet in de selectie van manager Mikel Arteta de concurrentie aangaan met spelers als Martin Odegaard en Emile Smith Rowe. 

Vieira staat te boek als een groot talent in Portugal, hoewel hij bij FC Porto nog niet altijd verzekerd was van een basisplaats. Hij speelde dit seizoen 27 competitieduels, waarvan vijftien als basisspeler. Daarin was de creatieveling, die ook uitkomt voor Jong Portugal, goed voor zes goals en veertien assists.

Arsenal zit niet stil op de transfermarkt. De Premier League-topclub, die naast een Champions League-ticket greep, heeft ook zijn zinnen gezet op Gabriel Jesus (Manchester City) en Raphinha (Leeds United). Voor beide Braziliaanse aanvallers is wel flink wat concurrentie.