NEC stunt en haalt ex-Vitesse-smaakmaker Tannane terug naar Nederland

NEC stunt en haalt ex-Vitesse-smaakmaker Tannane terug naar Nederland

21-06-2022 18:35 Laatste update: 18:40
189

Oussama Tannane keert terug naar de Eredivisie. NEC verrast dinsdag met de komst van de 28-jarige aanvaller, die transfervrij wordt overgenomen van Göztepe. Hij tekent een contract voor twee jaar in De Goffert.

Voordat Tannane in januari naar Turkije vertrok, was hij actief voor aartsrivaal Vitesse. Daar was de elfvoudig international twee jaar lang één van de sterspelers, maar nadat een gewenste transfer uitbleef, botsten beide partijen. Trainer Thomas Letsch zette hem zelfs uit de selectie en uiteindelijk werd zijn contract ontbonden. Na een halfjaar bij Göztepe keert Tannane nu echter alweer terug naar Nederland.

Technisch directeur Ted van Leeuwen van NEC hoefde niet lang na te denken toen Tannane beschikbaar werd. "Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging. Een speler over wiens spel de deken van mystiek ligt, die een hang naar durf en esthetica belichaamt. Zijn moed en creativiteit maken Oussama Tannane het prototype van de crowdpleaser. Een fijnbesnaard technicus, onberekenbaar voor zijn tegenstander. Een speler die in één geniale flits een wedstrijd kan beslissen. Daarnaast is hij fysiek sterk en heeft een hoge werkethiek. Een winnaar en een leider."

"Het afgelopen jaar heeft Oussama niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Hij is naar Nijmegen gekomen om dat recht te zetten. We zijn ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft", aldus Van Leeuwen. Tannane speelde eerder in Nederland voor Heerenveen, Heracles Almelo, FC Utrecht.

Pedro Marques
NEC heeft ook de komst van Pedro Marques bevestigd. De Portugese spits, die in Nederland eerder voor FC Dordrecht en FC Den Bosch uitkwam, is transfervrij overgenomen van Sporting Portugal. Marques (24) tekent een driejarig contract, met een optie voor een vierde jaar in Nijmegen. "Pedro kan op veel aanvallende posities terecht. Zoals de meeste Portugese aanvallers is hij technisch goed geschoold, een slimme speler met bovendien een neusje voor de goal."

Van Leeuwen verwacht spoedig meer aankopen in Nijmegen. "De verwachting is dat we de komende weken nog meer spelers zullen aantrekken."