'Examenweken voor Rensch: Ajax brengt ook externe opties in kaart'

'Examenweken voor Rensch: Ajax brengt ook externe opties in kaart'

21 juni - 19:22
93

Voor Devyne Rensch breekt een belangrijke voorbereiding aan bij Ajax. De Amsterdammers hopen dat de talentvolle verdediger zich kan ontfermen over de erfenis van Noussair Mazraoui, meldt Voetbal International.

Ajax heeft met jongelingen Rensch (19) en Youri Regeer (18) en de van een blessure teruggekeerde Sean Klaiber (27) drie opties op rechtsback. De ogen zijn vooral gericht op Rensch, die een ijzersterk debuutseizoen kende in de Johan Cruijff Arena. Hij kreeg zelfs een uitnodiging voor het Nederlands elftal, maar dit jaar kampte hij met een flinke terugslag.

De Nederlandse kampioen hoopt dat Rensch zich terugknokt en tijdens de voorbereiding zijn kans pakt. Ajax brengt wel externe opties in kaart, weet VI, maar gaat het liefst niet de transfermarkt op voor een opvolger van Mazraoui. Daarmee breken 'examenweken' aan voor Rensch. 

Taylor en Kudus
In het kielzog van Mazraoui maakte ook Ryan Gravenberch een transfer naar Bayern München. Ook het vertrek van de middenvelder hoopt Ajax intern op te vangen. De club legt de bal bij Kenneth Taylor en Mohammed Kudus, zo klinkt het. Zij mogen onderling uitmaken wie een belangrijkere rol krijgt. 

VI geeft tot slot tekst en uitleg over de interesse van Ajax in Owen Wijndal. De aanvoerder van AZ zit simpelweg in de wachtkamer zolang Nicolás Tagliafico nog niet is verkocht. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s