Stengs: 'Meteen een van de betere keepers van de Eredivisie, misschien de beste'

Stengs: 'Meteen een van de betere keepers van de Eredivisie, misschien de beste'

22 June - 09:09
120

Dat Walter Benítez transfervrij zou vertrekken naar PSV, had zijn ploeggenoot Calvin Stengs niet verwacht. De 29-jarige doelman uit Argentinië is dinsdag gepresenteerd door de Eindhovenaren.

Benítez keepte zes seizoenen voor OGC Nice en zat vorig jaar met Stengs in de kleedkamer. Daar is een eventueel vertrek naar PSV nooit ter sprake gekomen. "Hij zit wel bij dezelfde zaakwaarnemer als de oud-Eredivisie-spelers (Pablo Rosario, Kasper Dolberg en Justin Kluivert, red.) dus misschien had hij het niet nodig. Ik vond het opvallend, maar voor hem zal het een mooie, nieuwe uitdaging zijn", wordt Stengs geciteerd door ESPN.

Benítez hield vorig seizoen veertien keer de nul in de Ligue 1. "Hij is in mijn ogen de beste doelman van de Ligue 1. Je kan hem bijna niet betrappen op foutjes", aldus Stengs, die zijn oud-collega karakteriseert als een complete keeper: sterk op de lijn, dominant in het strafschopgebied en nadrukkelijk aanwezig in de coaching. "Met de kwaliteiten die hij met zich meebrengt is hij meteen een van de betere keepers van de Eredivisie. Misschien wel de beste, al is Justin Bijlow ook wel heel goed."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s