Grote verrassing in aantocht: FC Utrecht wil zich versterken met Dost

Grote verrassing in aantocht: FC Utrecht wil zich versterken met Dost

22-06-2022 12:20 Laatste update: 12:50
206 Reacties

Tim van Duijn

FC Utrecht heeft Daishawn Redan al zo goed als binnen, maar er komt mogelijk nog een aanvallende versterking bij. De club is in onderhandeling met Bas Dost.

Dost (33) kon ook naar Feyenoord en FC Emmen, maar lijkt toch een andere keuze te gaan maken. De boomlange spits is in gesprek met Utrecht en de verwachting is dat beide partijen eruit gaan komen. Dost is transfervrij en dus hoeft Utrecht geen transfersom op tafel te leggen, zoals de club dat ook al niet hoefde met Nick Viergever, een andere routinier. Viergever kwam over van het Duitse Greuther Fürth.

Het gepromoveerde Emmen hoopte ook op een terugkeer van Dost. "Ik heb hem mijn idee over voetbal verteld en nu is het afwachten. Ik heb hem gezegd dat hij een weloverwogen beslissing moet nemen en hopelijk kiest hij voor ons", vertelde trainer Dick Lukkien deze week aan RTV Drenthe. 

Dost keert na precies tien jaar terug in de Eredivisie. Hij zette zijn eerste stappen bij Emmen, om via Heracles Almelo bij sc Heerenveen terecht te komen. Dost speelde verder voor VfL Wolfsburg, Sporting Portugal, Eintracht Frankfurt en Club Brugge. 

Als de transfer van Dost wordt afgerond, dan komt het aantal inkomende transfers op zeven. Utrecht legde eerder deze transferperiode al Luuk Brouwers, Taylor Booth, Viergever, Joshua Rawlins en Calvin Raatsie vast. Ook Redan is dus in aantocht. Met Hertha BSC ligt er een huurdeal inclusief een optie tot koop.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie