Bosz verliest trouwe adjudant aan Heracles: 'Franse taal was een barrière'

Bosz verliest trouwe adjudant aan Heracles: 'Franse taal was een barrière'

22-06-2022 12:19
28

Hendrie Krüzen keert terug bij Heracles Almelo. De assistent-trainer tekent voor vijf (!) seizoenen. Krüzen was het laatste decennium de rechterhand van Peter Bosz bij onder meer Borussia Dortmund en Olympique Lyon.

Krüzen (57) heeft een vijfjarig contract ondertekend. Eerder was hij al veertien seizoenen actief als assistent-trainer in Almelo, waar hij kennismaakte met Bosz. De twee werkten daarna samen bij Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Dortmund, Bayer Leverkusen en Lyon.

"Wij hebben in al die jaren dat Hendrie weg was veel contact met hem gehouden. Toen de mogelijkheid ontstond om Hendrie terug te halen hebben wij direct geschakeld", verklaart technisch directeur Nico-Jan Hoogma. "De kwaliteiten die Hendrie bezit willen wij graag toevoegen aan onze technische staf en wij zijn heel blij dat dit gelukt is."

Heracles heeft na de degradatie uit de Eredivisie en daaropvolgende breuk met Carlos Vicens nog geen nieuwe hoofdtrainer aangesteld.

Krüzen is na ruim een jaar bij Lyon blij met zijn rentree op het oude nest. "Mijn kracht ligt in het individueel werken met mensen en het communiceren met spelers. In Lyon vormde de Franse taal een barrière. Ik kon alleen de Franse taal verstaan en niet iedereen daar is de Engelse taal machtig. Dat maakte het voor mij persoonlijk lastig en dus heb ik besloten daar afscheid te nemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie