'Transferrecord voor Awoniyi (ex-NEC), gevolgen voor PSV, Hoever al gesignaleerd'

'Transferrecord voor Awoniyi (ex-NEC), gevolgen voor PSV, Hoever al gesignaleerd'

22 June - 13:54
39

PSV lijkt zich klaar te kunnen maken voor een vertrek van Philipp Max. Het geïnteresseerde Union Berlin gaat zijn eigen transferrecord verpulveren met het verkopen van Taiwo Awoniyi, meldt de Berliner Zeitung.

Awoniyi degradeerde in 2017 nog met NEC, maar heeft een topseizoen in de Bundesliga achter de rug: de Nigeriaan scoorde vijftien keer en heeft daarmee de belangstelling van Premier League-promovendus Nottingham Forest gewekt. Zijn transferclausule van twintig miljoen euro – waarmee hij veruit de duurste uitgaande transfer in de Union-geschiedenis wordt – is geactiveerd en Awoniyi heeft al afscheid genomen van zijn teamgenoten, weet de Berliner Zeitung.

Een deel van de transferinkomsten kan aan Max gespendeerd worden. PSV vraagt vijf à zes miljoen voor de linksback, wist het Eindhovens Dagblad eerder deze week te melden. Volgens datzelfde medium is de 'opvolger' van Max ook al in Eindhoven gesignaleerd. Ki-Jana Hoever komt over van Wolverhampton Wanderers en zal voor extra mankracht op de andere flank zorgen. Philipp Mwene, Mauro Júnior en de momenteel zwaar geblesseerde Olivier Boscagli kunnen als linksback fungeren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s