'PSV blijft doorpakken en voert nu gesprekken over komst van Shakhtar-stopper'

'PSV blijft doorpakken en voert nu gesprekken over komst van Shakhtar-stopper'

22-06-2022 15:30 Laatste update: 15:36
200

PSV weet van geen ophouden op de transfermarkt: de Eindhovenaren zijn nu bezig met de komst van Marlon (26). De Braziliaanse centrale verdediger speelt bij Shakhtar Donetsk, maar kan ook rekenen op interesse van andere clubs.

PSV versterkte zich deze transferwindow al met Walter Benítez en Boy Waterman, terwijl Ki-Jana Hoever ook onderweg naar Eindhoven is. Daar blijft het mogelijk niet bij: Fabrizio Romano en Rik Elfrink melden dat PSV bezig is met Marlon. De nummer twee van Nederland onderhandelt momenteel over de precieze vorm van een mogelijke transfer.

Doordat Marlon speler van Shakhtar is, kan hij volgend seizoen onder zijn contract uitkomen. PSV is echter niet de enige club die de 26-jarige stopper wil halen: andere niet nader genoemde clubs zijn ook in de markt. Volgens Romano kan trainer Ruud van Nistelrooij echter een rol spelen in de beslissing van Marlon.

Marlon staat op dit moment een jaar onder contract bij Shakhtar, dat hem voor twaalf miljoen euro van Sassuolo kocht. De voormalig jeugdinternational speelde in het verleden ook voor FC Barcelona, waar hij tot drie duels in het eerste elftal staat. Daarnaast heeft Marlon OGC Nice en Fluminense ook op zijn CV staan.