Schreuder bevestigt mogelijke versterkingen: 'Dat zou een positie kunnen zijn'

Schreuder bevestigt mogelijke versterkingen: 'Dat zou een positie kunnen zijn'

22 June - 17:45
85

Alfred Schreuder heeft in zijn eerste interview als trainer van Ajax een transferupdate gegeven. De 49-jarige oefenmeester stelt dat er achterin nog het een en ander kan gebeuren bij de Amsterdammers. 

Hoewel Schreuder pas net begonnen is aan zijn klus, praat hij al iedere dag met technisch directeuren Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. "We weten allemaal dat Nicólas Tagliafico eventueel weg zou kunnen", zegt Schreuder tegenover de clubkanalen van Ajax. "Op die positie hebben we ook Daley Blind, maar we hebben ook concurrentie nodig. Daley kan in het centrum, op zes en op linksback spelen, dus als Nico vertrekt, moeten we kijken: wat hebben we zelf en wat kan ons versterken?"

De komst van een nieuwe linksback behoort daarom tot de mogelijkheden. "Dat zou een positie kunnen zijn", aldus de kersvers Ajax-trainer. "Het middenveld zit goed in elkaar, maar op rechtsback kunnen we nog kijken. Al moeten we ook vertrouwen hebben in wat we hebben, want we hebben Devyne Rensch daar lopen."

Schreuder erkent dat er evengoed nog uitgaande transfers kunnen plaatsvinden. "Dat hoort erbij, daar ben je Ajax voor. Het verleden heeft bewezen dat als er dingen gebeuren, Ajax krachtig genoeg is om daar talenten voor terug te halen", zegt hij. "Erik ten Hag moest ook telkens zijn elftal opnieuw vormgeven." Schreuder benadrukt dat sommige spelers koste wat kost behouden moeten blijven voor Ajax. "Ik ben niet de enige die zo denkt. Ajax zal zelf ook niet alle spelers zomaar verkopen. Er zijn echt wel spelers in deze selectie die Ajax absoluut niet wil verkopen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s