Van Hooijdonk snapt Ajax niet: 'Het is geen bedrag wat niet te weigeren viel'

Van Hooijdonk snapt Ajax niet: 'Het is geen bedrag wat niet te weigeren viel'

23 June - 08:31
166

Pierre van Hooijdonk snapt er weinig van dat Sébastien Haller zo makkelijk mag vertrekken bij Ajax. De oud-spits benadrukt dat de 28-jarige Ivoriaan 'zeer zeker is geslaagd' bij de Nederlandse kampioen.

Haller is voor 31 miljoen euro, plus vier miljoen aan bonussen, op weg naar Borussia Dortmund. "Het proces van Hallers vertrek is eigenlijk al in gang gezet doordat Brian Brobbey, in wie absoluut muziek zit, al vroeg liet doorsijpelen bij Ajax te willen blijven", zegt Van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad. "Daardoor ben ik niet meer verrast. Toch vind ik het verrassend en merkwaardig dat Ajax hem al laat gaan."

"Los van dat ik me afvraag wie zo'n besluit neemt nu directeur Overmars en coach Ten Hag vertrokken zijn, denk ik dat zijn goals gemist zullen worden", vervolgt de voormalig Oranje-international. "Het valt niet mee om die terug te krijgen. Natuurlijk krijg je als Ajax-spits veel kansen, maar zulke cijfers in de Champions League wegleggen, dan ben je voor mij een goede spits."

Volgens Van Hooijdonk had Ajax er ook voor kunnen kiezen om Haller te houden. "Het is ook geen bedrag wat niet te weigeren viel. Zeg je dan als club niet dat je hem als miskoop ziet? Waarom verkoop je hem anders met zulke cijfers? Voor mij is hij zeer zeker geslaagd. Dat kan met drie negens, maar dan zijn er altijd nog mensen die vinden dat het drie tienen moeten zijn. Dit waren in elk geval niet drie zesjes."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s