Van Bommel moet kampioen worden met Antwerp, zo simpel is het

"Van Bommel moet kampioen worden met Antwerp, zo simpel is het"

23 June - 13:55
33

De aanstelling van Mark van Bommel bij Royal Antwerp FC is een goede zet, maar de verwachtingen zijn wel hooggespannen. Dat laat Jan Boskamp weten.

"Mark is bezeten door voetbal", zegt Boskamp bij Het Belang Van Limburg"Ik zie hem als een aanwinst voor het Belgische voetbal. En niet onbelangrijk bij een club als Antwerp: hij staat sterk in zijn schoenen. Als de vedetten niet renderen, dan spelen ze niet. Onder Priske (zijn voorganger, red.) mocht Nainggolan een week lang niet geslapen hebben, dan speelde hij nog. Die gozer mocht doen wat hij wou. Bij Van Bommel zal dat niet zo zijn."

Boskamp voert de druk wel op voor Van Bommel. "Hij moet kampioen worden. Zo simpel is het. Een voorzitter die zijn nieuwe spits een salaris van 2,5 miljoen netto uitbetaalt (Vincent Janssen, red.), is met niets minder tevreden dan de titel. Zeker als ze nu ook nog eens Toby (Alderweireld, red.) en Driesie (Mertens, red.) gaan halen. Dan moet het dit seizoen al meteen gebeuren, want die gasten worden er ook niet jonger op."

Vorig seizoen eindigde Antwerp onder Priske nog op een vierde plaats in de Jupiler Pro League. De ambitieuze voorzitter Paul Gheysens wil duidelijk meer, mede daarom stelde hij Marc Overmars aan als technisch directeur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s