Been: 'Intelligente speler, veel loopvermogen, slim van Feyenoord'

Been: 'Intelligente speler, veel loopvermogen, slim van Feyenoord'

23 June - 15:52
48

Mats Wieffer heeft twee jaar aan Keuken Kampioen Divisie-ervaring in de benen, maar staat op het punt om Excelsior voor stadgenoot Feyenoord te verruilen. Mario Been, bestuurslid technische zaken in Kralingen, is gecharmeerd van Wieffer.

De geboren Tukker kwam in 2020 over van FC Twente en wist steeds beter zijn draai te vinden bij Excelsior. "Wieffer is een intelligente speler met een enorm loopvermogen. Hij verovert veel ballen, zet heel veel druk", laat Been weten aan het Algemeen Dagblad. De analist denkt dat Wieffer dus wel bij Feyenoord-trainer Arne Slot past. "Dit is gewoon slim van Feyenoord. Jerdy Schouten lieten ze lopen, deze jongen pakken ze wel."

Deze week kwam het nieuws rond Wieffer plotseling op gang. Feyenoord koop zijn tot 2023 doorlopende contract voor een bescheiden vergoeding af en zal de transfer naar verwachting donderdag al afronden. In De Kuip zal hij in eerste instantie fungeren als stand-in van Fredrik Aursnes en kan hij zich op de achtergrond verder ontwikkeling, is de bedoeling.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s