'Verrassend: Club Brugge ontvangt cultspits Carroll na vertrek van Dost'

'Verrassend: Club Brugge ontvangt cultspits Carroll na vertrek van Dost'

23-06-2022 16:28 Laatste update: 16:31
24

Bas Dost gaat mogelijk een verrassende opvolger krijgen bij Club Brugge. Negenvoudig Engels international Andy Carroll is als op het trainingscomplex van Blauw-Zwart gesignaleerd.

Volgens Het Nieuwsblad wordt de fysieke en mentale staat van Carroll daar getest. Als de 33-jarige spits zijn testen doorstaat, is de kans groot dat Club Brugge tot actie overgaat. De regerend Jupiler Pro League-kampioen ziet de transfervrije aanvaller, vorig seizoen namens West Bromwich Albion, als een buitenkans.

Carroll maakte furore bij Newcastle United en werd begin 2011 zelfs de duurste speler in de geschiedenis van Liverpool, dat hem voor veertig miljoen euro binnenhaalde. Op Anfield slaagde hij echter niet en via West Ham United, oude liefde Newcastle en Reading kwam hij bij WBA terecht.

Carroll is niet de enige spits die op het lijstje van Club Brugge staat. Ook Benik Afobe van Stoke City, vorig seizoen verhuurd aan Millwall, is in beeld. Dost loopt uit zijn contract in het Jan Breydelstadion en lijkt op weg naar FC Utrecht.