'Haller-bevestiging blijft uit op voorspraak van Ajax: Ivoriaan door de keuring'

'Haller-bevestiging blijft uit op voorspraak van Ajax: Ivoriaan door de keuring'

23-06-2022 17:13 Laatste update: 18:04
106

Hoewel Sébastien Haller goed door de medische keuring bij Borussia Dortmund is gekomen, zal zijn overgang nog niet bevestigd worden. Op voorspraak van Ajax wachten beide partijen tot juli met de officiële presentatie.

De Duitse tak van Sky Sports meldt dat de transfer van Haller in kannen en kruiken is. Donderdagmiddag is de Ivoriaan medisch gekeurd door Dortmund en daarna heeft hij zijn handtekening onder een contract voor vier jaar gezet. Dat Ajax wil wachten met de bevestiging, heeft mogelijk te maken met de boekhouding. Vanaf juli begint het nieuwe boekjaar, waardoor de Amsterdammers direct verzekerd zijn van inkomsten.

Haller gaat naar verluidt nog niet direct aansluiten bij de selectie van BVB. Net als alle andere internationals van de club krijgt hij nog een extra week vakantie. Over ruim een week zal Haller zijn gezicht laten zien op het trainingsveld in Duitsland. Vlak daarvoor gaan Ajax en Dortmund de overgang bevestigen. 

De Amsterdammers hebben naar verluidt een akkoord met Dortmund bereikt over een transfersom van 35 miljoen euro. Haller speelde sinds januari 2021 voor Ajax. In 65 officiële duels was hij goed voor 47 doelpunten en zestien assists. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie