Fraser is Steijn dankbaar: 'Had mezelf verantwoordelijk gevoeld als het gebeurde'

Fraser is Steijn dankbaar: 'Had mezelf verantwoordelijk gevoeld als het gebeurde'

23-06-2022 20:10
27

Henk Fraser heeft zich op zijn eerste training van FC Utrecht uitgelaten over de handhaving van Sparta, waar hij vorig seizoen vertrok. Ook vertelt de coach over zijn beslissing om niet met Oranje naar het WK te gaan.

Fraser zou eigenlijk na het afgelopen seizoen vertrekken bij Sparta, maar de coach pakte eerder zijn biezen. Op dat moment stond Sparta er niet goed voor in de competitie, maar vervanger Maurice Steijn wist de Rotterdammers toch in de Eredivisie te houden. "Het belangrijkste is dat Sparta er uiteindelijk in is gebleven en dat de spelers en de nieuwe staf onder leiding van Maurice Steijn mij hebben behoed voor degradatie, want daarvoor had ik mezelf voor een groot deel verantwoordelijk gevoeld, als het was gebeurd", zegt Fraser tegen De Telegraaf. "Daarvoor ben ik de spelers, staf en zeker ook Maurice Steijn dankbaar."

Nu is Fraser trainer van Utrecht. Daar heeft hij het WK met Oranje wel voor op moeten geven: de Domstedelingen wilden niet dat Fraser langer een dubbelrol zou vervullen. "Vaak moet je kiezen uit twee slechte dingen", zegt de coach. "Maar ik had de luxe om uit twee mooie dingen te kiezen. Na een WK als speler was het een droom om ook een WK als assistent-trainer mee te maken. Maar ik had al lang ook de droom om trainer van FC Utrecht te worden."

"Het was voor mij echt kiezen tussen mijn twee kinderen. Maar uiteindelijk is de keuze op FC Utrecht gevallen. Het moeilijke was om een bondscoach, met wie ik in zo korte tijd een bizarre band had opgebouwd, te zeggen, dat ik halverwege het proces ging afhaken. Ik verstoorde heel zijn proces. Het deed allemaal wel even pijn. Maar ik houd ook wel van de duidelijkheid die Van Seumeren heeft gegeven. Daar kun je niet omheen. Die eerlijkheid en directheid waardeer ik."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie