Reünie bij oefeninterland van Oranje Leeuwinnen: 'Het is een speciale wedstrijd'

Reünie bij oefeninterland van Oranje Leeuwinnen: 'Het is een speciale wedstrijd'

23 June - 22:54
11

Sarina Wiegman kijkt uit naar haar weerzien met de Oranje Leeuwinnen. De bondscoach van Engeland staat plots tegenover het land waar ze jarenlang als trainer voor werkte en dat zorgt voor een bijzonder gevoel.

In aanloop naar het oefenduel tussen Engeland en Nederland vertelde Wiegman over het voor haar bijzondere weerzien. "Het is een heel speciale wedstrijd", zei ze op de persconferentie. "Ik kom uit Nederland en heb heel lang met die ploeg gewerkt. Het is ook leuk om mijn oude team weer te zien."

Wiegman wilde niet zeggen dat Engeland en Nederland de twee favorieten voor het EK zijn. "Dit zijn twee sterke teams. Wij spelen het toernooi natuurlijk in ons eigen land en Nederland is de titelhouder. Het vrouwenvoetbal heeft zich alleen ontwikkeld, waardoor er veel meer favorieten voor het EK zijn."

Het vriendschappelijke treffen in aanloop naar het EK voor vrouwen vindt vrijdagavond om 21.00 uur plaats. Het eindtoernooi begint in juli. Oranje zit in een poule met Zweden, Portugal en Zwitserland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s