Sparta maakt dubbeldeal officieel: 'We hadden ze al langer in het vizier'

Sparta maakt dubbeldeal officieel: 'We hadden ze al langer in het vizier'

23 juni - 23:40 Laatste update: 23 juni - 23:40
5

Sparta heeft Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano definitief binnen. Eerder op donderdag werd al duidelijk dat het Noorse duo de overstap zou maken naar Het Kasteel, nu is de deal officieel.

Sparta neemt Lauritsen en Kitolano over van het Noorse Odds BK. Vooral het binnenhalen van laatstgenoemde is een mooie prestatie van Sparta: de Noorse middenvelder stond ook in de belangstelling van andere Eredivisie-clubs, waaronder Feyenoord. Odds was daarnaast niet van plan om spits Lauritsen te laten gaan, maar ging door zijn vertrekwens toch overstag. Sparta wist het Schotse Aberdeen vervolgens af te troeven.

Technisch directeur Gerard Nijkamp reageert in gesprek met de clubkanalen op de transfers. "Dit zijn twee spelers die wij al langer in het vizier hadden. Joshua is een speler met heel veel potentie, die niet voor niets bij veel clubs op het lijstje stond. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring en is hij duidelijk klaar voor een volgende stap. Dat hij besluit dat Sparta die stap moet zijn, zegt veel over het goede gevoel dat we allebei overgehouden hebben aan de gesprekken. We geloven dat Joshua een aanwinst zal zijn."

Ook over Lauritsen is de Sparta-directeur positief. "We waren op zoek naar een spits die past bij onze speelwijze. Tobias is een speler die wij langere tijd gevolgd hebben en ons overtuigd heeft van zijn kwaliteiten, omdat hij zowel als aanspeelpunt, maar ook als doelpuntenmaker van waarde kan zijn voor Sparta. We wisten dat er ook in andere landen clubs waren die hem graag wilden overnemen, dus we zijn blij dat zijn keuze op Sparta gevallen is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie