'Bizarre band' met Van Gaal: 'Moeilijk om te zeggen dat ik ging afhaken'

'Bizarre band' met Van Gaal: 'Moeilijk om te zeggen dat ik ging afhaken'

24 juni - 07:42
33

Henk Fraser heeft zijn WK-droom met het Nederlands elftal opgegeven voor FC Utrecht. Het moment dat hij bondscoach Louis van Gaal op de hoogte moest stellen van zijn beslissing, vond hij moeilijk.

"Het was als kiezen tussen een mango en een appel. Die vind ik allebei lekker", zegt Fraser in De Telegraaf over zijn move naar FC Utrecht, waardoor hij moest stoppen als assistent-bondscoach.

"Het moeilijke was om een bondscoach, met wie ik in zo korte tijd een bizarre band had opgebouwd, te zeggen dat ik halverwege het proces ging afhaken. Het deed allemaal wel even pijn. Maar ik houd ook wel van de duidelijkheid die Van Seumeren (Utrecht-eigenaar, red.) heeft gegeven. Daar kun je niet omheen. Die eerlijkheid en directheid waardeer ik."

Van Gaal toonde begrip voor zijn keuze, benadrukt Fraser in gesprek met Voetbal International. Lachend: "En toch heeft hij nog wel Frans van Seumeren gebeld om een poging te wagen."

Fraser begon deze week aan zijn nieuwe klus bij FC Utrecht. Hij heeft zes nieuwelingen tot zijn beschikking: Nick Viergever, Luuk Brouwers, Taylor Booth, Joshua Rawlins en de keepers Vasilis Barkas en Calvin Raatsie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie