FC Volendam wil op PSV-tour: Jan Smit aanjager achter nieuw project

FC Volendam wil op PSV-tour: Jan Smit aanjager achter nieuw project

24-06-2022 10:30
41

FC Volendam werkt aan een duurzaamheidsproject. De promovendus wil op dat gebied een voorloper worden op het wereldtoneel en is ook bezig met het duurzaamste stadion ter wereld, in de vorm van een boot.

Volendam is druk bezig om bedrijven aan te trekken die, samen met de club, 'op verantwoordelijke wijze willen groeien', meldt Voetbal International. Voorzitter Piet Kemper stelt dat het project gelijkenissen kent met Metropoolregio Brainport Eindhoven, de samenwerking die PSV heeft met zes multinationals uit de omgeving. Sinds 2019 prijkt Brainport Eindhoven op het tenue van de Eindhovenaren.

"Zes bedrijven zijn al ingestapt", onthult Kemper, die de overkoepelende naam van het project nog niet wil prijsgeven. Jan Smit is een van de drijvende krachten achter het duurzaamheidsproject. De Volendamse zanger wordt met 1 juli voorzitter van de club en volgt daarmee Kemper op. Kemper erkent dat Volendam kan groeien door de bekendheid en het netwerk van Smit, die onder andere voormalig premier Jan-Peter Balkenende heeft benaderd voor hulp bij de bouw van het nieuwe stadion. "Voor Jan gaat elke deur open", besluit Kemper.