'Wijnaldum-situatie nog uitzichtlozer: PSG haalt concurrent op bij Lens'

'Wijnaldum-situatie nog uitzichtlozer: PSG haalt concurrent op bij Lens'

24 juni - 11:50
78

Paris Saint-Germain wil zich versterken met Ligue 1-revelatie Seko Fofana. De middenvelder staat na een ijzersterk seizoen bij RC Lens op de radar bij PSG, al is er van een akkoord nog geen sprake.

Fofana, die door de nieuwe technisch directeur Luis Campos wordt omschreven als 'box-to-box-middenvelder', kan in Parijs de volgende concurrent voor Georginio Wijnaldum worden, meldt L'Équipe. De Nederlander kwam het voorbije seizoen tot slechts 1.651 minuten in de Franse competitie en was daarin achttien keer basisspeler. Wanneer Fofana daadwerkelijk naar PSG komt, wordt de speeltijd van Wijnaldum mogelijk nog verder teruggedrongen.

Behalve de Parijzenaren hebben ook Arsenal en Newcastle United Fofana in het vizier. De Ivoriaans international veroverde het afgelopen seizoen een plaats in het Team of the Year van de Ligue 1 en werd uitgeroepen tot beste Afrikaan in de Franse competitie. Volgens L'Équipe gaat de voorkeur van Fofana uit naar een binnenlandse transfer, waardoor een overgang naar Engeland afvalt. Bij Lens heeft de 27-jarige middenvelder een doorlopend contract tot medio 2024, waardoor PSG een transfersom zal moeten betalen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie