Ajax heeft staf Schreuder compleet, landskampioen werkt eerste training af

Ajax heeft staf Schreuder compleet, landskampioen werkt eerste training af

24-06-2022 12:10 Laatste update: 12:35
53

De technische staf van Ajax voor het seizoen 2022/2023 is compleet, zo meldt de landskampioen op zijn website. Trainer Alfred Schreuder heeft zijn staf iets ingekrompen ten opzichte van voorganger Erik ten Hag.

Schreuder neemt één assistent mee, zo werd eerder al duidelijk. Matthias Kaltenbach, die hij nog kent van zijn periode bij Hoffenheim, gaat hem ook in Amsterdam bijstaan. Michael Reiziger blijft eveneens als rechterhand fungeren van de nieuwe Ajax-trainer. Voor Winston Bogarde is geen plek meer, terwijl Mitchell van der Gaag in het kielzog van Ten Hag naar Manchester United vertrok.

Richard Witschge blijft wel onderdeel van de technische staf en ook keeperstrainer Anton Scheutjens en performance coach Alessandro Schoenmaker zijn in het nieuwe seizoen weer van de partij. Opvallend is de afwezigheid van Sam Feringa. De pas 29-jarige Nederlander was Head of Physical Performance bij FC Nordsjaelland, maar de Deense club meldde eerder dat hij naar Ajax is vertrokken. Dat blijkt niet om een functie bij het eerste elftal te gaan, maar bij Jong Ajax.

Ajax is vrijdag officieel begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Schreuder werkte met een flink uitgedunde selectie de eerste training af. De internationals genieten nog van een vakantie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie