Vitesse komt op stoom: na eerste aanwinst ook tweede belangrijke verlenging

Vitesse komt op stoom: na eerste aanwinst ook tweede belangrijke verlenging

24 juni - 14:38
55

Vitesse heeft het contract van Thomas Buitink met twee jaar verlengd. De 22-jarige aanvaller ligt nu tot medio 2025 vast in de Gelredome.

Buitink is een kind van de club. Hij speelde sinds 2009 in de jeugd van de Arnhemmers en in februari 2018 debuteerde hij in het eerste elftal tegen Feyenoord. Het afgelopen seizoen was hij door de concurrentie van onder meer Loïs Openda lang niet altijd basisspeler, maar kwam hij toch tot 28 Eredivisie-optredens. Daarin scoorde hij twee keer.

"Ik ben enorm van Vitesse gaan houden. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om te verlengen. Ik ben nog lang niet klaar bij Vitesse", zegt Buitink op de clubsite. "Ik heb hier al ontzettend veel meegemaakt, samen met mijn teamgenoten, de staf en de supporters. Kijk alleen al naar afgelopen seizoen, met de Europese campagne. Ik heb bij Vitesse bovendien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Als voetballer, maar ook als mens. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog verder kan groeien."

Ook technisch directeur Benjamin Schmedes is blij dat met Buitink een kind van de club behouden blijft. "Met zijn wilskracht, clubliefde en doelgerichtheid is Thomas altijd van waarde voor het team. We geloven erin dat hij alleen nog maar belangrijker zal worden voor Vitesse, omdat er nog genoeg progressie in zit."

Schmedes is de laatste dagen druk bezig. Zo verlengde ook Million Manhoef zijn contract tot medio 2025. Daarnaast werd met Carlens Arcus de eerste zomeraanwinst in huis gehaald. "Stuk voor stuk zijn dit ontwikkelingen waar wij meer dan tevreden over zijn. Tegelijkertijd willen we de komende periode in beweging blijven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie