Blaswich over Götze: 'Verrijking, als hij dezelfde spelvreugde als bij PSV heeft''

Blaswich over Götze: 'Verrijking, als hij dezelfde spelvreugde als bij PSV heeft''

24 juni - 20:58
33

Janis Blaswich heeft zijn vierjarige verblijf bij Heracles Almelo afgesloten met een degradatie, maar heeft zich vol nieuwe energie bij zijn nieuwe club gemeld. De doelman heeft een toptransfer naar RB Leipzig gemaakt.

Blaswich wordt in eerste instantie tweede keeper achter Péter Gulácsi, die sinds de promotie in 2016 onomstreden is in Leipzig. "Of ik zijn status aan wil tasten? Dat is zo'n negatieve term: ik wil hier gewoon een gezonde concurrentiestrijd leveren. Ik kijk ernaar uit om met het hele keeperstream samen te werken en ik hoop op een goede samenwerking met Pete", vertelt hij aan BILD.

Na vier jaar Almelo keert Blaswich terug in zijn geboorteland, waar hij eerder bij Borussia Mönchengladbach, Dynamo Dresden en Hansa Rostock speelde. "Het is lastig om beide clubs te vergelijken, maar misschien is er in Nederland meer technische kwaliteit, ook bij de kleinere clubs. Het fysieke aspect staat sowieso minder hoog in het vaandel. En natuurlijk ligt er in Duitsland overal natuurgras, terwijl we in Almelo op Kunstrasen speelden."

In de Bundesliga komt Blaswich een oude bekende tegen. Mario Götze bekrachtigde deze week zijn transfer naar Eintracht Frankfurt, na twee seizoenen bij PSV. "Hij zal een verrijking voor de Bundesliga zijn, mits hij dezelfde spelvreugde uitstraalt die hij ook bij PSV had."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.