AZ vloog naar Italië voor superdeal: 'Vaak moeilijker om de club te overtuigen'

AZ vloog naar Italië voor superdeal: 'Vaak moeilijker om de club te overtuigen'

25 juni - 08:10 Laatste update: 10:16
60

Technisch directeur Max Huiberts is blij dat het gelukt is om Jens Odgaard vast te leggen voor AZ. De club maakte vrijdag bekend dat hij voor vijf seizoenen getekend heeft.

De directie van AZ is ver gegaan voor Odgaard. "We hebben er met een hoop mensen aan gewerkt om Jens over de streep te trekken", zegt Huiberts via het clubkanaal van AZ. "Ik ken hem al veel langer. Als je me drie jaar geleden zou vragen welke speler we hebben gehaald, zou ik zeggen een centrumspits. Dat is een van de posities waarop hij kan spelen, maar hij kan op meerdere posities uit de voeten. Het is een hele goede aanvaller."

"Wij denken dat hij hier goed past omdat hij bewezen heeft doelpunten te kunnen maken. Het is een intelligente speler, die passen vaak goed bij AZ. Buiten dat hij makkelijk scoort en een geweldig schot heeft, is het ook iemand die meekan in ons positiespel en goed uit de voeten kan in de kleine ruimte", zegt Huiberts/

De leiding van AZ is zelfs naar Italië gevlogen om de deal over de streep te trekken. "Het was niet zo moeilijk om Jens te overtuigen: hij wilde graag naar AZ. Het is vaak moeilijker om de club te overtuigen. Daarom zijn we ook naar Italië gevlogen. Het gaat vaak over en weer, uiteindelijk is het ons gelukt om met Sassuolo een akkoord te sluiten. Ze gunnen hem deze stap en wisten dat ze hem niet nog een jaar konden houden, omdat hij graag deze stap wilde maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie