Wiegman: 'Veel favorieten voor dit toernooi, denk dat wij er een van zijn'

Wiegman: 'Veel favorieten voor dit toernooi, denk dat wij er een van zijn'

25 juni - 08:41 Laatste update: 09:27
31

Het Engeland van Sarina Wiegman lijkt klaar voor het EK, zoveel werd duidelijk na de 5-1 overwinning op het Nederlands elftal, haar oude ploeg. Of Engeland daadwerkelijk titelfavoriet is, wil Wiegman niet hardop uitspreken.

Engeland maakte vrijdagavond in Leeds gehakt van Oranje. "Ik denk dat er veel favorieten zijn voor dit toernooi en daar zijn wij er één van. We weten waar we heen willen en we houden ons aan onze plannen", zegt Wiegman in gesprek met de BBC. "We zitten niet op een roze wolk, maar blijven met beide benen op de grond. De verwachting zal natuurlijk hoger worden, maar we blijven rustig."

Hoewel Engeland in topvorm is, is het volgens Wiegman nog niet voor de volle honderd procent 'EK-proof'. "We staan ​​op een goede plek, maar we moeten nog een paar dingen verbeteren en dat weten we. Deze avond was ongelooflijk. Als mensen naar het stadion komen, wil je dat mensen een leuke avond hebben. Dat hoort bij voetbal op dit niveau. Als mensen ons zien, zijn ze hopelijk zo enthousiast dat ze een wedstrijd komen bekijken op het EK."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.