Nottingham Forest bevestigt recordaankoop, mogelijk directe gevolgen voor PSV

Nottingham Forest bevestigt recordaankoop, mogelijk directe gevolgen voor PSV

25 juni - 12:10
53

Taiwo Awoniyi is definitief speler van Nottingham Forest. De Nigeriaan komt voor een recordbedrag over van 1. FC Union Berlin. De megatransfer kan gevolgen hebben voor PSV

Nottingham heeft de transferclausule van Awoniyi, die twintig miljoen euro bedroeg, geactiveerd. Daarmee is de spits de duurst uitgaande transfer van Union en de duurst inkomende transfer van de Engelse promovendus. Het ligt in de lijn der verwachting dat een deel van de twintig miljoen euro uitgegeven wordt aan Philipp Max. De Duitse club heeft de PSV-back op de radar en met de financiële impuls kan Union aan de vraagprijs van vijf à zes miljoen euro voldoen.

Awoniyi kwam in 2015 bij Liverpool terecht en werd in 2016/2017 nog uitgeleend aan NEC. In de Eredivisie wist de Nigeriaan weinig indruk te maken en degradeerde hij met de Nijmegenaren. Vijf jaar later staat de wereld er heel anders voor. Na meerdere uitleenperiodes nam Union hem vorige zomer voor bijna negen miljoen euro over van Liverpool. Dat bedrag verdienen Die Eisernen ruimschoots terug.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie