Nieuwe realiteit bij Cambuur: 'We kunnen naar een andere categorie spelers kijken'

Nieuwe realiteit bij Cambuur: 'We kunnen naar een andere categorie spelers kijken'

25 juni - 16:45 Laatste update: 17:08
55

Foeke Booy, technisch directeur bij SC Cambuur, benadrukt dat het vuurwerk voor de Leeuwarders op de transfermarkt nog moet komen. Voor Booy is er een nieuwe realiteit bij Cambuur.

Als ervaringsdeskundige weet Booy dat het tweede seizoen na promotie bestempeld wordt als een cruciaal seizoen. "We kunnen wel gaan roepen dat we het beter moeten gaan doen dan afgelopen seizoen, maar daarvan is het heel lastig om dat waar te gaan maken", zegt hij tegen ESPN. Vastgoedondernemer Bert van den Brink geeft Cambuur in ieder geval een zetje in de juiste richting. Hij heeft voor 2,5 miljoen euro aan certificaten gekocht bij de Leeuwarders.

"Hij wil ons helpen en steunen als er een transfer kan plaatsvinden. Dat geeft heel veel meer mogelijkheden. We kunnen nu naar een andere categorie spelers kijken", aldus een tevreden Booy, die toegeeft dat hij een dergelijke situatie voor het eerst meemaakt. "Het is voor mij ook nieuw. Het is niet eerder gebeurd dat we een transfersom voor een speler konden betalen voordat we zelf een speler verkochten. Maar het betekent wel dat die cirkel nu een beetje doorbroken wordt."

Momenteel is het nog rustig in Leeuwarden. Alleen Remco Balk werd gehaald van FC Utrecht en Jeremy Helmer krijgt de kans zich te bewijzen. "We willen ons in de aanval versterken aan de zijkanten. Er moet nog een middenvelder bij. Verder zijn we op zoek naar een linker centrale verdediger en een doelman. Dit zijn de posities waar we nu mee bezig zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.