Vuurdoop Van Nistelrooij geslaagd: PSV wint eenvoudig van Duitse vijfdeklasser

25-06-2022 17:03
155

PSV is de seizoensouverture tegen de Duitse vijfdeklasser BW Lohne goed doorstaan. Met Ruud van Nistelrooij voor het eerst als eindverantwoordelijke op de Eindhovense bank werd er met 6-0 gewonnen.

Met aanwinst Walter Benítez in het doel en jeugdexponenten Johan Bakayoko, Ismaël Saibari en Fredrik Oppegard begon PSV op De Herdgang aan het seizoen 2022/2023. Al na zes minuten kon er voor de eerste keer gejuicht worden. Armando Obispo was het goudhaantje en knikte een hoekschop van Joey Veerman in de lange hoek raak.

De tweede treffer liet even op zich wachten, maar vlak voor rust tikte Yorbe Vertessen op aangeven van Noni Madueke de tweede PSV-treffer tegen de touwen. Na rust elf wijzigingen bij de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Joël Drommel en tien spelers uit de eigen jeugd maakten hun opwachting. In de tweede helft tekenden Simon Colyn en Richard Ledezma voor de derde en vierde goal. Na een eigen doelpunt van Lohne was het slotakkoord voor Coly, die met zijn tweede van de middag de eindstand op 6-0 bepaalde.

PSV speelt de volgende oefenwedstrijd op het trainingskamp in Duitsland. Begin juli is Arminia Bielefeld daar de tegenstander. De eerste echte testcase voor Van Nistelrooy staat op 16 juli gepland. Dan is het Villarreal CF van Danjuma de tegenstander.