Benítez verkoos PSV boven Paris Saint-Germain: 'Daarom ben ik nu hier'

Benítez verkoos PSV boven Paris Saint-Germain: 'Daarom ben ik nu hier'

25-06-2022 18:29
115

Walter Benítez heeft zaterdagmiddag zijn debuut gemaakt voor PSV. De doelman beschikte bij OGC Nice over een aflopend contract en had keuzes in overvloed, maar koos voor een verblijf in Nederland.

Benítez speelde tegen BW Lohne (6-0) een helft mee en hield zijn doel schoon. De Argentijn genoot naast de interesse van PSV ook belangstelling van Paris Saint-Germain. De Parijzenaren zagen Benítez als stand-in van Gianluigi Donnarumma. "Het klopt dat er interesse was", laat de 29-jarige keeper optekenen door Voetbal International. "Maar het is mijn doel om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, om dat nummer steeds verder te laten groeien. Mijn ontwikkeling is voor mij het belangrijkste. Ik kreeg direct een goed gevoel bij PSV en daarom ben ik nu hier."

De sluitpost hoopt met PSV een succesvol seizoen tegemoet te gaan. "Dit is een grote club, met veel geschiedenis, die ook successen heeft geboekt", zegt hij. "Ik denk dat PSV mij kan helpen bij mijn eigen carrière, om zo ver mogelijk te komen. Het is de bedoeling om hier prijzen te gaan pakken."

Benítez kwam transfervrij over van Nice. In Eindhoven heeft hij een contract tot de zomer van 2025 getekend. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie