Luckassen komt na vier uitleenbeurten weer bovendrijven bij PSV: Goede indruk

Luckassen komt na vier uitleenbeurten weer bovendrijven bij PSV: "Goede indruk"

25-06-2022 19:17
57

Derrick Luckassen speelde zijn laatste officiële wedstrijd voor PSV in de zomer van 2019 en werd sindsdien meerdere malen verhuurd. De verdediger is tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen echter weer in beeld gekomen en zal zowaar weer kansen krijgen van Ruud van Nistelrooij.

Luckassen werd tijdens het seizoen 2018/2019 al bij Hertha BSC gestald, keerde kortstondig terug en kwam daarna uit voor Anderlecht, Kasimpasa en Fatih Karagümrük. Zaterdag stond hij echter in de basis bij PSV, tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen Blau-Weiß Lohne. "Hij maakt op mij een heel goede indruk", wordt Van Nistelrooij geciteerd door Voetbal International.

Luckassen ligt nog één jaar vast, omdat PSV bij één van zijn vorige verhuurperiodes inzette op een definitief vertrek op termijn. Het is echter niet uitgesloten dat de centrale verdediger alsnog een rol van betekenis gaat spelen. "Het is prettig om met hem samen te werken en hij krijgt alle kansen om zichzelf te bewijzen. Het is gewoon een open verhaal: ga aan de slag, bewijs het", aldus de trainer.

In zijn Anderlecht-tijd liet Luckassen zich ooit ontvallen dat hij niet meer voor PSV uit zou komen. Dat speelt voor Van Nistelrooij echter geen rol. "Wat hij ooit wel of niet gezegd zou hebben, dat is voor mij klaar. Ik heb het immers nooit uit zijn mond gehoord. Het kan zeker zo zijn dat hij erbij blijft. Derrick doet het tot dusver heel goed en heeft nog een open pagina voor zich liggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie