Kersten: 'Alles geprobeerd: spuiten, shockwave, maar de pijn werd steeds erger'

Kersten: 'Alles geprobeerd: spuiten, shockwave, maar de pijn werd steeds erger'

25 juni - 23:50 Laatste update: 25 juni - 23:50
13

De voetbalcarrière van Sam Kersten staat momenteel op pauze. De centrale verdediger van PEC Zwolle maakte vanwege een knieblessure nog geen minuten in 2022 en is in zijn Noord-Brabantse geboortedorp Ravenstein nog altijd druk bezig met zijn revalidatie.

Kersten kreeg op 11 december last van zijn knie in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. "Weinig mensen wisten dat, maar ik heb er jaren last van. Vanaf mijn tweede seizoen bij FC Den Bosch (2017/2018, red.)", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. "Mijn kniepees is overbelast. Veel voetballers spelen er jaren mee door, maar ik kon geen twee wedstrijden per week meer spelen. Ik heb alles geprobeerd: spuiten, shockwave en andere behandelingen. Maar de pijn werd alleen maar erger."

De 24-jarige stopper moest onder het mes en is nog altijd op de weg terug, terwijl zijn club PEC inmiddels aan de voorbereiding is begonnen. "Ik wil zo fit mogelijk terugkeren bij PEC, ik kan niet wachten om weer op het veld te staan." Als het zover is, mag Kersten aan de bak: de gedegradeerde Blauwvingers maken deel uit van misschien wel de sterkste Keuken Kampioen Divisie ooit. "Enerzijds leuk, aan de andere kant wil je zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie en ben je in maart al kampioen. Dat gaat nu niet zo makkelijk", lacht hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast