Schreuder zocht contact met Ajax-duo: 'Boeiend om van gedachten te wisselen'

Schreuder zocht contact met Ajax-duo: 'Boeiend om van gedachten te wisselen'

26-06-2022 07:44
60

Alfred Schreuder zocht al voor de interlandperiode contact met Dusan Tadic en Daley Blind. De nieuwe trainer van Ajax wilde met de aanvoerders sparren, vertelt hij in Voetbal International.

"Nog voor de interlands heb ik contact gehad met Daley Blind en Dusan Tadic", steekt Schreuder van wal. "Zij kennen mij van de vorige periode en zijn grote spelers bij Ajax. Ik vond het leuk en boeiend om met hen van gedachten te wisselen. Over persoonlijke dingen, maar ook over de club, over mezelf, hoe ik dingen zie, en noem maar. Daarin heb ik ook aangegeven dat we aan de ingeslagen weg van de afgelopen vierenhalf jaar niet veel willen veranderen. Omdat dit ook heeft geleid tot succes. Wie ben ik dan om te zeggen: dit gaan we anders doen."

Schreuder heeft de afgelopen jaren ook contact gehouden met Erik ten Hag, van wie hij in het seizoen 2018/2019 nog assistent was bij Ajax. "Ik heb ook geregeld contact gehad met Erik via de app. Wat ik belangrijk vind, is dat ik hem soms even kan bellen", erkent Schreuder. "Die band hebben we ook altijd gehad. Na mijn verrassende vertrek bij Hoffenheim belde hij me ook op om te vragen wat er was gebeurd. En nadat hij kampioen werd, heb ik hem een bericht gestuurd, zoals hij ook deed toen ik naar FC Barcelona en Club Brugge ging."

De twee hebben de selectie van Ajax desondanks niet uitgebreid doorgelicht. "Nee, over Ajax hoef ik geen informatie, omdat ik veel mensen hier ken en sommige dingen vooral zelf wil ervaren. Dan krijg ik er een gevoel bij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie