'PSV wil zich nadrukkelijker op Brazilië richten en gaat samenwerken met Cruzeiro'

'PSV wil zich nadrukkelijker op Brazilië richten en gaat samenwerken met Cruzeiro'

26 juni - 08:22
150

PSV wil zich nadrukkelijker op de Braziliaanse markt begeven. De Eindhovenaren zijn daarom een samenwerkingsverband aangegaan met Cruzeiro, meldt De Telegraaf.

PSV stelde onlangs al Heurelho Gomes aan als ambassadeur van de club. De voormalig doelman is in zijn thuisland het gezicht van PSV en speurt tevens naar talent. Daarnaast slaat de nummer twee van het voorbije Eredivisie-seizoen dus de handen ineen met Cruzeiro, waarin Ronaldo een meerderheidsaandeel heeft.

Volgens De Telegraaf ziet de voormalig wereldvoetballer van het jaar perspectief in de samenwerking tussen zijn oud-clubs. Cruzeiro werd een paar jaar geleden nog kampioen van Brazilië, maar viel vervolgens diep. De formatie uit Belo Horizonte zakte na de degradatie bijna af naar het derde niveau. Inmiddels is Cruzeiro op de weg terug en staat het na dertien duels eerste in de Serie B.

Cruzeiro bracht in het verleden een aantal grote Braziliaanse spelers voort, van wie Ronaldo de bekendste is. Ook Gomes begon zijn loopbaan bij de club. Overigens is er met Savinho al een talentvolle Braziliaan onderweg naar Eindhoven. PSV gaat hem huren van Manchester City.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast