'Feyenoord heeft derde zomeraanwinst binnen: Taabouni wordt opgepikt bij AZ'

'Feyenoord heeft derde zomeraanwinst binnen: Taabouni wordt opgepikt bij AZ'

26 juni - 17:02
466

Feyenoord heeft zijn derde zomeraanwinst binnen, zo verzekert Voetbal International. De Rotterdammers nemen talent Mohamed Taabouni transfervrij over van AZ, dat hem eigenlijk niet kwijt wilde.

Dat Taabouni ging vertrekken bij AZ, hing al in de lucht. Het is echter wel een verrassing dat de twintigjarige middenvelder de overstap naar Feyenoord maakt. Taabouni wordt maandag medisch gekeurd, waarna hij normaal gesproken een meerjarig contract ondertekent in De Kuip. Bij Feyenoord wordt de creatieveling herenigd met Arne Slot, de trainer die hem liet debuteren bij AZ.

Taabouni vertrekt daardoor na negen jaar uit Alkmaar. AZ probeerde zijn opleidingsproduct langer te behouden en deed een contractaanbieding, maar Taabouni besloot om daar niet op in te gaan. De jeugdinternational kon rekenen op interesse vanuit binnen- en buitenland, maar Feyenoord trekt nu dus aan het langste eind.

Bij AZ speelde Taabouni in de afgelopen jaren vooral in de beloftenploeg. In totaal kwam hij tot drie officiële duels in de hoofdmacht. Door de komst van de geboren Haarlemmer heeft Slot een extra optie voor de posities van aanvallende middenvelder en linksbuiten. Dat is geen overbodige luxe, met het verwachte vertrek van Luis Sinisterra en de vraagtekens rondom de toekomst van Guus Til.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.