Slot troeft Ten Hag en co. af en is verkozen tot beste coach van de Eredivisie

Slot troeft Ten Hag en co. af en is verkozen tot beste coach van de Eredivisie

26 juni - 18:03
223

Arne Slot is uitgeroepen tot de beste Eredivisie-trainer van het afgelopen seizoen. De coach van Feyenoord sleept de Rinus Michels Award in de wacht, doordat hij de meeste stemmen kreeg van alle andere coaches in het Nederlandse betaalde voetbal en bondscoach Louis van Gaal.

Slot was samen met Erik ten Hag, Kees van Wonderen, Joseph Oosting en Ron Jans genomineerd voor de prijs. Ten Hag werd kampioen met Ajax en verdiende een toptransfer naar Manchester United, Van Wonderen wist met Go Ahead Eagles op een keurige dertiende plek te finishen, Oosting werd met RKC Waalwijk de koploper van het rechterrijtje en Jans behaalde Europees voetbal met FC Twente. Toch kwam Slot uiteindelijk als winnaar uit de bus. De coach van Feyenoord werd derde met zijn ploeg en wist tot ieders verrassing de finale van de Conference League te behalen.

Vlak nadat hij de prijs in ontvangst nam, kwam Slot ook nog even aan het woord. "Prijzen worden gewonnen als je heel goede spelers hebt", zei de oefenmeester onder meer. "Die had ik bij Feyenoord. De jongens hebben daarnaast heel hard gewerkt."

Dick Lukkien
Slot was niet de enige coach die zondagmiddag in de prijzen viel. Dick Lukkien won namelijk de Keuken Kampioen Divisie-variant van de Rinus Michels Award. Hij wist collega's Wim Jonk (FC Volendam), Marinus Dijkhuizen (Excelsior) en Rob Penders (FC Eindhoven) af te troeven. Lukkien werd kampioen met FC Emmen, waardoor hij zijn ploeg na een jaar weer terug in de Eredivisie bracht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.