'Er was veel interesse, maar onderschat niet wat PSV in Zuid-Amerika betekent'

'Er was veel interesse, maar onderschat niet wat PSV in Zuid-Amerika betekent'

27 juni - 08:16
105

Walter Benítez kon naar onder meer Paris Saint-Germain, maar tekende afgelopen week heel bewust bij PSV. De Argentijnse doelman, die zaterdag met een clean sheet debuteerde in het oefenduel met BW Lohne (6-0), kan niet wachten om in de Eredivisie te keepen.

Benítez is de nieuwe nummer één van PSV. "Veel andere teams hadden inderdaad interesse, maar ik zou niet onderschatten wat PSV in Zuid-Amerika betekent", verklaart hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Het is een grote naam, vanwege de historie in Europa en de spelers die hier actief waren. PSV heeft grote successen geboekt en speelt eigenlijk altijd voor de titel. Als ik het hier goed doe, komt dat in Argentinië echt wel goed door."

"Ik wil doorgroeien door heel veel wedstrijden te spelen", laat Benítez ook optekenen door De Telegraaf. De doelman komt transfervrij over van OGC Nice. "Dat ik mezelf er kan ontwikkelen is de belangrijkste reden bij mijn keuze voor PSV. Ik wil een nog betere versie van mezelf worden." De Eindhovense club heeft dankzij Pablo Rosario, zijn ploeggenoot bij Nice, al een stuk minder geheimen voor Benítez. "Mij is dus bekend dat PSV al vier jaar geen kampioen is geworden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie