'West Ham benadert Villarreal, ook grootste clubs van Europa volgen Danjuma'

'West Ham benadert Villarreal, ook grootste clubs van Europa volgen Danjuma'

27-06-2022 10:25
28

West Ham United heeft Villarreal benaderd voor een transfer van Arnaut Danjuma, meldt de Britse kwaliteitskrant The Guardian. De ambitieuze Londense club wil de selectie deze zomer versterken, maar krijgt vermoedelijk forse concurrentie voor de Nederlandse aanvaller.

Danjuma verruilde Bournemouth vorige zomer voor Villarreal. In Spanje kende de 25-jarige aanvaller een ijzersterk debuutseizoen. In 34 duels in La Liga en de Champions League scoorde hij zestien keer en gaf hij vier assists. Daarmee heeft Danjuma zich in de kijker gespeeld bij 'enkele van de grootste clubs van Europa', stelt The Guardian.

Het wordt dan ook een flinke klus voor West Ham om de oud-speler van NEC en Club Brugge te verleiden tot een overstap. Danjuma heeft zichzelf inmiddels bewezen in de Champions League, terwijl de ploeg van manager David Moyes komend seizoen in de Conference League speelt. Bovendien zal de zesvoudig Oranje-international een fors prijskaartje hebben. Eerder werd al bekend dat Liverpool hem nog altijd in de gaten houdt.

The Hammers zijn bijzonder ambitieus deze zomer. De club maakt werk van Jesse Lingard, die transfervrij is na zijn vertrek bij Manchester United. Maar hoopt ook Armando Broja voor 35 miljoen euro over te nemen van Chelsea. Eerder werd centrale verdediger Nayef Aguerd al vastgelegd. Ook Alphonse Areola staat op het punt om definitief over te komen van Paris Saint-Germain.