'Chelsea-exit lonkt voor Ziyech: AC Milan kan hem op één voorwaarde halen'

'Chelsea-exit lonkt voor Ziyech: AC Milan kan hem op één voorwaarde halen'

27-06-2022 13:48 Laatste update: 27-06-2022 13:48
38

Hakim Ziyech geldt als één van de belangrijkste doelwitten van AC Milan deze zomer. De kampioen van Italië zou hem van Chelsea kunnen huren, mits er een (verplichte) optie tot koop in de deal wordt opgenomen. Dat meldt La Gazzetta dello Sport.

Ziyech staat naar verluidt open voor een Chelsea-vertrek, nu hij door blessures en keuzes van manager Thomas Tuchel nog steeds niet is uitgegroeid tot een vaste waarde. Milan is volgens La Gazzetta geïnteresseerd. Chelsea zou bereid zijn Ziyech te laten gaan, op voorwaarde dat er een optie tot koop wordt afgesproken. Die optie wordt mogelijk verplicht.

Volgens meerdere media is AC Milan in gesprek met de entourage van Ziyech. Van een deal tussen de partijen is nog geen sprake. Milan en Chelsea moeten het eerst eens worden over de invulling van de (huur)constructie. Ziyech verdient een slordige zes miljoen euro per jaar op Stamford Bridge.

Naast Ziyech gelden Marco Asensio (Real Madrid), Charles De Ketelaere en Noa Lang (beiden Club Brugge) als Milan-opties. Ziyech speelt sinds 2020 voor Chelsea, dat hem voor veertig miljoen euro overnam van Ajax. Het contract van de Marokkaanse international uit Dronten loopt nog tot medio 2025 door. In twee seizoenen was hij goed voor veertien goals en tien assists in 83 officiële wedstrijden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie