Barcelona krijgt negatief advies voor De Jong-transfer: Ik zou hem niet verkopen

Barcelona krijgt negatief advies voor De Jong-transfer: "Ik zou hem niet verkopen"

28 juni - 10:18
43

Patrick Kluivert hoopt dat FC Barcelona besluit om Frenkie de Jong te behouden. De oud-spits, die tussen 2019 en 2021 werkzaam was als hoofd jeugdopleiding, noemt De Jong 'niet zomaar een speler'.

Een transfer van de Oranje-international wordt steeds reëler, nu Manchester United en Barça dichter bij een akkoord komen. Kluivert duimt echter dat de deal niet doorgaat. "Ik hoop dat ze hem houden", zegt de voormalig aanvaller van Barcelona tegen Cadena SER. "Natuurlijk Barça veel geld als ze Frenkie verkopen, maar de club heeft een lang seizoen voor de boeg en Frenkie is niet zomaar een speler. Ik zou hem niet verkopen."

Kluivert ziet echter ook dat De Jong regelmatig niet goed uit de verf kwam in Camp Nou. "Busquets is er nog en hij heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug. Het is lastig om hem op die plek weg te halen, maar Frenkie kan ook op andere posities uit de voeten. In mijn ogen presteert De Jong wel het best op de 6-positie."

De Jong heeft in Catalonië nog een contract tot medio 2026, waardoor Barcelona op dat vlak kan vragen wat het wil. De club heeft het echter al lange tijd financieel zwaar, waardoor een miljoenentransfer van De Jong goed uit zou komen. Naast de man uit Arkel heeft trainer Xavi ook genoeg opties op het middenveld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.