'De Jong-move dichterbij dan ooit: Man United in grote lijnen akkoord met Barça'

'De Jong-move dichterbij dan ooit: Man United in grote lijnen akkoord met Barça'

28 juni - 11:54
102

De ontwikkelingen rond Frenkie de Jong volgen zich in rap tempo op. Volgens Sky Sports zijn FC Barcelona en Manchester United nu zelfs op grote lijnen akkoord over een transfer van de middenvelder. Het lijkt erop dat United een basistransfersom van 65 miljoen euro betaalt, die nog kan oplopen door bonussen.

Het gaat de laatste weken veel over een transfer van De Jong. Recent werd al duidelijk dat Barça en Man United steeds dichter bij een akkoord kwamen. Volgens Sky Sports is dat nu zo goed als het geval: de clubs hebben een 'brede overeenstemming' bereikt over de Oranje-international.

Sky stelt dat De Jong in ieder geval 65 miljoen euro zal moeten kosten. Dat kan nog meer worden door prestatiebonussen, al wordt er weinig bekend over de waarde en inhoud daarvan. Wel is duidelijk dat de deal nog niet helemaal in kannen en kruiken is: Barça en United zullen nu in gesprek gaan om de laatste plooien glad te strijken. Er is dus nog werk aan de winkel, maar het vertrouwen op een done deal lijkt gestegen te zijn.

Erik ten Hag heeft zijn gewenste versterking dus bijna binnen. Zoals bekend werkten De Jong en Ten Hag al samen bij Ajax: de huidige Man United-manager wist De Jong in zijn kracht te laten spelen, waardoor de man uit Arkel kon excelleren. Ajax verkocht De Jong uiteindelijk voor 75 miljoen euro aan Barcelona. Dat bedrag kon nog oplopen tot 86 miljoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie