Oranjevrouwen herstellen zich van harde nederlaag met ruime zege op Wit-Rusland

28-06-2022 22:33
33

Het Nederlands elftal heeft zich hersteld van de pijnlijke 5-1 nederlaag tegen Engeland van vorige week. De WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland werd eenvoudig gewonnen: 3-0.

Oranje speelt vanaf 9 juli een EK, maar moet ruim een week van tevoren nog gewoon kwalificatiewedstrijden afwerken voor het WK. Het spel tegen Wit-Rusland was niet om over naar huis te schrijven, maar effectief was de ploeg van bondscoach Mark Parsons wel.

Nederland kwam na dertien minuten spelen op 1-0 door een goal van Jill Roord en liep in de tweede helft uit naar 2-0 en 3-0 (doelpunten van Aniek Nouwen en Lineth Beerensteyn). Lieke Martens gaf twee assists en ook Sherida Spitse kreeg er eentje op haar naam.

Nederland kan zich nog altijd rechtstreeks plaatsen voor het WK van 2023 in Nieuw-Zeeland en Australië. Het heeft na zeven wedstrijden zeventien punten en staat bovenaan in Groep C.