'On loan you said?': PSV verrast en legt Xavi Simons tot 2027 vast

'On loan you said?': PSV verrast en legt Xavi Simons tot 2027 vast

29 juni - 00:02 Laatste update: 00:11
401

PSV versterkt zich per direct met Xavi Simons. De club huurt de middenvelder niet van Paris Saint-Germain, maar heeft hem definitief vastgelegd.

Door eerdere berichtgeving wees alles erop dat Simons eerst zou verlengen bij PSG, om vervolgens verhuurd te worden aan PSV. Het zit echter anders: de club uit Eindhoven heeft van Simons per direct een contractspeler gemaakt. Daarmee verrast PSV alles en iedereen. 

Omdat PSV ook Savinho en Ki-Jana Hoever huurt en het er alle schijn van had dat ook Simons maar een jaartje in Eindhoven zou spelen, ontstond er onder een bepaald gedeelte van de achterban kritiek omdat PSV slechts op zou leiden voor andere clubs. Dat PSV Simons nu vastlegt, is dus een aangename verrassing. De middenvelder tekent tot 2027.

"We hebben dit seizoen bijna alle wedstrijden waarbij hij aan de aftrap verscheen gezien", zegt technisch directeur John de Jong van PSV. "Buiten alle interlands die hij voor Oranje onder 19 speelde, zagen we hem in de Youth League live in Leipzig, Parijs, Brugge, Manchester en tegen Sevilla. Daarin overtuigde hij ons. Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV. Het pad daar naartoe wil hij graag met ons bewandelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s