Liverpool verkoopt 'geweldige vakman' en 'supertalent' voor 18 miljoen euro

Liverpool verkoopt 'geweldige vakman' en 'supertalent' voor 18 miljoen euro

29 juni - 08:40
21

Takumi Minamino verruilt Liverpool voor AS Monaco. De Japanner (27) heeft een vierjarig contract ondertekend bij de nummer drie van het voorbije Ligue 1-seizoen.

De overstap van Minamino hing al geruime tijd in de lucht. Hij speelde sinds januari 2020 voor Liverpool, dat hem voor 8,5 miljoen euro overnam van Red Bull Salzburg, maar wist door de forse concurrentie van spelers als Sadio Mané en Mohamed Salah nooit uit te groeien tot een onomstreden basisspeler. Minamino bleef afgelopen seizoen steken op elf Premier League-optredens, waarin hij drie keer scoorde.

Liverpool verkoopt Minamino nu voor vijftien miljoen euro aan Monaco. Dat bedrag kan door bonussen met nog drie miljoen oplopen. "Het is een grote eer voor mij om naar AS Monaco te verhuizen", reageerde Minamino op de kanalen van zijn nieuwe club.

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft niets dan lof over voor de Japanner. "Het is moeilijk om hem te zien vertrekken, maar het is een geweldige stap voor hem die hij absoluut verdient. Takumi is een geweldige vakman en supergetalenteerde voetballer. Er zullen vast en zeker mensen zijn die denken dat hij hier niet geslaagd is, maar zij hebben het mis en dat accepteer ik niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.