'Nu meer financiële speelruimte bij Vitesse, maar ik heb zeker niet de vrije hand'

'Nu meer financiële speelruimte bij Vitesse, maar ik heb zeker niet de vrije hand'

29 juni - 10:16
31

Technisch directeur Benjamin Schmedes heeft een inkijkje gegeven in de complexe transferperiode van Vitesse. Door overnameperikelen was er financieel lang helemaal niets mogelijk in Arnhem. Nu Valeriy Oyf afstand heeft gedaan van zijn aandelen ziet het er beter uit, maar nog lang niet alle problemen zijn opgelost.

Vitesse verloor deze zomer sterkhouders als Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi, Eli Dasa en Loïs Openda. Tot dusver kwam alleen de transfervrije Carlens Arcus daarvoor terug. Schmedes hoopt dat hij in de komende weken meer kan doen. "Er is nu meer financiële speelruimte, maar ik heb zeker niet de vrije hand", vertelt de Duitser tegen de Gelderlander. "Er ligt nog steeds een puzzel bij Vitesse. We moeten ons nu niet rijk rekenen."

"Er is zo geen vastomlijnd budget. Dat brengt enige onzekerheid met zich mee", vervolgt Schmedes. "Maar we proberen binnen alle marges zoveel mogelijk te handelen. Optimaal is dat dan niet, maar dit is al veel beter dan enkele weken geleden. Daar konden we niets en daarmee hebben we ook deals gemist."

Eerst zet Schmedes in op transfervrije spelers. Daarna kijkt hij naar huur- en koopdeals. "Maar waarde creëren is erg belangrijk. Er zijn veel spelers vertrokken bij Vitesse. We moeten een nieuwe groep neerzetten. Met transferwaarde. Daarom ben ik ook blij dat we langdurige contracten hebben afgesloten met Million Manhoef en Thomas Buitink."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie