Dallinga ontbreekt op training Excelsior: 'In verband met een mogelijke transfer'

Dallinga ontbreekt op training Excelsior: 'In verband met een mogelijke transfer'

29-06-2022 12:17 Laatste update: 12:28
45 Reacties

Tim van Duijn

De transfer van Thijs Dallinga naar Toulouse zou spoedig wel eens zijn beslag kunnen krijgen. De spits van Excelsior ontbrak woensdag op de eerste training van het seizoen. Algemeen directeur Daan Bovenberg geeft tekst en uitleg.

Dallinga is hard op weg naar Toulouse en ontbrak om die reden ook op de training. De Franse club heeft meerdere biedingen op hem gedaan. "We hebben Thijs bewust de ruimte gegeven in verband met een mogelijke transfer. Er zijn zeker nog wat punten die openstaan, maar het bevindt zich in een bepaald stadium waarvan je weet dat het wel eens zou kunnen gaan gebeuren. Dan heeft het niet zoveel zin om hem hier op de training te hebben", zegt Bovenberg tegen deze website.

Excelsior wil ook het risico niet lopen dat Dallinga geblesseerd raakt en de deal niet doorgaat. "Bijvoorbeeld. En je wilt ook met spelers werken die de focus hebben op Excelsior. We starten een nieuw seizoen, dan wil je dat spelers de juiste mindset hebben. Ik durf verder niet te zeggen hoe of wat."

Dallinga was tegenover Bovenberg duidelijk: hij wil graag de stap maken. "We hebben met Thijs een goed gesprek gehad. Natuurlijk hadden we hem graag willen houden, zeker omdat we hem in de Eredivisie een podium kunnen bieden waarop hij zich kan ontwikkelen. Tegelijkertijd heeft hij nadrukkelijk uitgesproken dat hij voor zijn kans wil gaan. Dan kom je als club in een situatie waarin je een afweging moet maken. Enerzijds zit je zakelijk in de wedstrijd, want de voorwaarden waarop we het zouden doen moeten dusdanig zijn dat we er mee verder kunnen. In de meest brede zin. Als het op tafel ligt, moet je ook je plek weten als club. Excelsior is een club waar spelers zich ontwikkelen en die kansen biedt. Als een kans zich voordoet, moet je ze ook laten gaan", zegt Bovenberg realistisch.

Het spel rond Dallinga is al wat langer bezig. "Vanaf de winterstop eigenlijk al. Er wordt volop geïnformeerd, clubs komen kijken. Dat spel is dus al langer op de wagen. Veel clubs hebben naar hem geïnformeerd en dat snap ik heel goed. Thijs is een hele complete spits."

Later vandaag een uitgebreid interview met Daan Bovenberg op de website

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie