Booy telt zijn zegeningen: 'Ik ben door het oog van de naald gekropen'

Booy telt zijn zegeningen: 'Ik ben door het oog van de naald gekropen'

29 juni - 15:33
8

Foeke Booy, technisch directeur bij SC Cambuur, blikt terug op de roerige periode in zijn leven. De zestigjarige voormalig trainer werd vorig jaar getroffen door een herseninfarct, maar is daar inmiddels volledig van hersteld.

In gesprek met ESPN geeft Booy aan dat het weer goed met hem gaat. Hij is weer volledig werkzaam bij Cambuur, maar beseft dat het anders had kunnen aflopen. "Het is goed dat mijn vrouw erbij was. Met hulp van de buren reageerde ze zó adequaat", aldus Booy, die vertelt dat de ambulance ook snel ter plaatse was. "Dat is mijn redding geweest."

"Het heeft een enorme impact gehad", vervolgt het bestuurslid. "Ik ben door het oog van de naald gekropen. Ik tel mijn zegeningen. Uiteindelijk zijn we een jaar verder en kan ik hier zitten en functioneren." Behalve Booy zag de Cambuur-selectie ook trainer Henk de Jong wegvallen. De trainer had een cyste in zijn hoofd. "Door de disbalans die er was, heeft de prestatie nog meer waarde voor het team en de staf gekregen", doelt Booy op de negende plaats in de eindrangschikking van de Eredivisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast