FC Transfervrij: spelers van Ajax, PSV, Feyenoord en Vitesse zijn bijna clubloos

FC Transfervrij: spelers van Ajax, PSV, Feyenoord en Vitesse zijn bijna clubloos

30-06-2022 12:00
34

Het is bijna 1 juli en dat betekent dat verschillende Eredivisie-spelers binnenkort werkloos zijn. Voor clubs die moeite hebben om spellers binnen te halen op de transfermarkt, kunnen dit buitenkansjes zijn. VoetbalPrimeur zet de meest in het oog springende transfervrije Eredivisie-spelers op een rij.

Keeper: Andre Onana
De Ajax-doelman was al van de partij in het internationale team van FC Transfervrij, dus het is logisch dat hij ook een plekje in dit elftal heeft weten te bemachtigen. Onana, die zich in zijn laatste Ajax-maanden weinig geliefd maakte met zijn gedrag, zal niet lang zonder club zitten: Internazionale wordt zijn nieuwe bestemming.

Rechtsback: Eli Dasa
Na drie jaar Vitesse was Dasa toe aan een nieuwe uitdaging. Daardoor besloot hij om zijn aflopende contract niet te verlengen. De Israëliër heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden, maar aan belangstelling geen gebrek: zo werd Dasa al gelinkt aan Ajax, PSV en Feyenoord. De kans is echter groot dat de 48-voudig international zijn loopbaan niet in Nederland voort zal zetten. Dasa mikt namelijk op een buitenlandse overstap.

Centrale verdediger: Riechedly Bazoer
Net als teamgenoot Dasa wandelt de geboren Utrechter na drie jaar transfervrij de deur uit bij Vitesse. Ook bij Bazoer is de kans klein dat we hem komend seizoen terug gaan zien in de Eredivisie: de Oranje-international kan rekenen op belangstelling van onder meer Borussia Mönchengladbach en Olympique Marseille. Bazoer zal in ieder geval niet lang werkloos blijven.

Centrale verdediger: Philippe Sandler
Feyenoord huurde Sandler in het afgelopen halve jaar van Manchester City. De Rotterdammers hadden de optie om de verdediger te behouden, maar besloten hier geen gebruik van te maken. Sandler speelde in totaal maar 51 minuten voor Feyenoord. Bij City beschikt de voormalig jeugdinternational over een aflopend contract en hij heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden.

Linksback: Joshua Brenet
Brenet is zonder twijfel de meest gewilde speler van dit elftal. De 28-jarige back heeft meerdere aanbiedingen op zak. Hij wordt onder meer gelinkt aan Feyenoord en PSV en kan ook bij FC Twente blijven. Brenet is met de Tukkers ook aan de voorbereiding begonnen, maar de club wil wel snel duidelijkheid krijgen van de tweevoudig international. De kans is aanwezig dat Brenet ook nog op het trainingsveld van Twente staat als hij niet meer bij de club onder contract staat.

Centrale middenvelder: Ryan Thomas
Na weer een jaar vol blessureleed heeft PSV afscheid genomen van de Nieuw-Zeelandse middenvelder. Thomas onderging vorige week een zeldzame ingreep aan zijn knieschijf, waardoor hij de komende maanden weer buitenspel staat. De 27-jarige international weigert echter om aan stoppen te denken. Als het moet, is Thomas zelfs bereid om in de Keuken Kampioen Divisie vlieguren te maken.

Aanvallende middenvelder: Mohamed Taabouni
AZ heeft meerdere pogingen gedaan, maar de Alkmaarders slaagden er niet in om het aflopende contract van Taabouni te verlengen. De nieuwe club van de talentvolle middenvelder is ondertussen al bekend. Taabouni is inmiddels al medisch gekeurd bij het Feyenoord van oude bekende Arne Slot. De twintigjarige creatieveling zal op een later moment zijn handtekening onder een Feyenoord-contract zetten.

Centrale middenvelder: Simon Gustafson
Het verhaal van de Zweed is vrij simpel: hij lijkt toe aan een nieuwe uitdaging en vertrekt bij FC Utrecht. Over de toekomst van Gustafson is echter nog niet veel bekend. Een maand geleden wilde de strafschoppenspecialist er ook niet veel over kwijt. Voor Eredivisie-clubs die nog dringend naar een nieuwe middenvelder zoeken, is Gustafson een buitenkansje. Het is echter wel de vraag of hij langer in Nederland wil blijven.

Rechtsbuiten: Zakaria Labyad
In de zomer van 2018 haalde oude bekende Erik ten Hag Labyad naar Ajax. In vier jaar tijd maakte de Marokkaan veel mee in Amsterdam: halve finale Champions League, kwartfinale Europa League, kampioenschappen en nog veel meer. Toch zat Labyad bijna altijd op de bank op het moment dat deze mijlpalen bereikt werden. Zijn laatste Ajax-seizoen eindigde Labyad met een zware knieblessure. Daar herstelt hij momenteel nog altijd van. Het is nog niet duidelijk waar Labyad zijn loopbaan vervolgt, al zou hij volgens onbevestigde bronnen kunnen rekenen op interesse vanuit Italië en het Midden-Oosten.

Spits: Wilfried Bony
De overstap van de routinier naar NEC deed afgelopen winter veel stof opwaaien vanwege zijn verleden bij aartsrivaal Vitesse. Op het veld zorgde Bony echter niet voor spektakel in Nijmegen: hij was vooral geblesseerd en speelde uiteindelijk maar twee officiële duels. NEC heeft besloten om het contract van de spits niet te verlengen, waardoor elke club nu bij hem kan aankloppen.

Linksbuiten: Issa Kallon
Een half jaar geleden wilde Kallon dolgraag een transfer maken naar het Turkse Konyaspor, maar SC Cambuur blokkeerde de overgang. De international van Sierra Leone kondigde na het afketsen van de move al aan dat hij transfervrij zou vertrekken uit Leeuwarden. Zo gezegd, zo gedaan: Kallon is vanaf vrijdag geen speler van Cambuur meer en is volgens Voetbal International hard op weg naar een 'onbekende' buitenlandse club.

Reservebank
Keepers: Sonny Stevens, Erwin Mulder.
Verdedigers: Tom Beugelsdijk, Cas Odenthal, Miguel Araujo.
Middenvelders: Tesfaldet Tekie, Pelle Clement, Andreas Samaris, Nasser El Khayati.
Aanvallers: Adrián Dalmau, Ché Nunnely.