Laporta genadeloos aangepakt: 'Zelfmoord om zonder plan in te stappen bij de club'

Laporta genadeloos aangepakt: 'Zelfmoord om zonder plan in te stappen bij de club'

29 juni - 17:50
34

Víctor Font, de verliezend presidentskandidaat bij FC Barcelona, heeft een sneer uitgedeeld aan Joan Laporta. Hij had naar eigen zeggen een plan klaarliggen om de economische situatie te verbeteren én Lionel Messi te behouden.

Begin 2021 zag Font hoe Laporta de presidentsverkiezingen won. Onder leiding van laatstgenoemde leden de Catalanen een recordverlies van 481 miljoen euro en op sportief gebied bleek Messi onhoudbaar. Font houdt Laporta verantwoordelijk voor de wanorde in Camp Nou en stelt dat hij het zelf anders had aangepakt. "We hadden een plan om in de eerste honderd dagen heel veel veranderingen teweeg te brengen. De salariskosten naar beneden, strategische partners strikken en het behouden van Messi. Dit allemaal zonder de schuld te verhogen met 481 miljoen", reageert hij fel op een persconferentie.

Daarmee zijn de laatste noten van Font aan het adres van Laporta nog niet gekraakt. "Het was zelfmoord om zonder plan in te stappen bij de club. De problemen los je niet op met het geven van interviews", zegt hij. Font erkent dat hij, ondanks zijn verlies, graag wilde helpen de situatie bij Barcelona te verbeteren. Laporta zou hiervan hebben geweten, maar er niets mee hebben gedaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s