'Op vakantie werd ik ingelicht: we gaan Yilmaz morgen presenteren. Heel bijzonder'

'Op vakantie werd ik ingelicht: we gaan Yilmaz morgen presenteren. Heel bijzonder'

29 juni - 21:47
32

Sjors Ultee werd op zijn vakantieadres aangenaam verrast toen hij hoorde dat Fortuna Sittard erin was geslaagd Burak Yilmaz te contracteren. De trainer kijkt uit naar de samenwerking met de Turkse spits.

Ultee kreeg eind mei voor het eerst te horen dat Yilmaz serieus in beeld was, al was het nog onduidelijk hoe realistisch het daadwerkelijk aantrekken van de aanvaller was. "Vorige week maandag werd ik op vakantie ingelicht: We gaan hem morgen presenteren. Heel bijzonder", zegt de oefenmeester tegen Voetbal International. Bij het zien van beelden van Yilmaz kwam Ultee tot de conclusie dat de 36-jarige spits voor iedere club in Nederland een aanwinst zou zijn. "In je hoofd ga je als trainer meteen nadenken."

"Vasthouden aan 4-3-3, of met Yilmaz toch naar twee spitsen?", vraagt Ultee zich hardop af. "Met wie zou hij de beste tandem vormen? Zian Flemming zijn we kwijt (verkocht aan Millwall, red.), hoe vangen we dat op? Het wordt weer een boeiende puzzel." Yilmaz zal zich halverwege juli melden in Sittard. De Turk krijgt van Ultee de kans om zich uit te spreken over de speelwijze. "Yilmaz is buitencategorie, zeker", stelt Ultee.

"Ik vind het vooral een heel mooie uitdaging om met hem te gaan werken. Om dat proces goed te managen. Topsporters zijn altijd bijzonder, nooit saai, hebben een eigen gebruiksaanwijzing. Dat maakt ze interessant. En natuurlijk mag Yilmaz straks meepraten, met zijn staat van dienst kan hij een goede raadgever zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s